Interzorg is al actief als thuiszorgorganisatie vanaf 1987. Interzorg is een maatschappelijk betrokken onderneming. Wij ondersteunen de wens van mensen om zolang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Onze medewerkers leveren hiervoor huishoudelijke hulp, begeleiding, verzorging en verpleging. Dat doen zij samen met de cliënt, zijn omgeving, zijn sociale netwerk en met professionele organisaties in de wijk of buurt.
Interzorg staat voor ruimte voor jezelf. Ieder mens wil zijn of haar leven leiden op de eigen manier. Soms lukt dat niet en is hiervoor ondersteuning of zorg nodig. Bij Interzorg vinden wij het heel belangrijk dat u door onze zorg zoveel mogelijk uw eigen leven kunt leiden; dat er zoveel mogelijk ruimte voor uzelf overblijft.
Interzorg is niet zomaar een zorgorganisatie. Bij Interzorg gebeurt alles vanuit diep vertrouwen in het eigen kunnen van mensen en vanuit de diepe overtuiging dat elke cliënt uniek is en vooral een mens is. Wij willen warme zorg leveren. Zorg waarbij wij onze cliënten écht zien en hen met warmte en vanuit de menselijke maat ondersteunen.
Interzorg is in het bezit van het ISO-certificaat, dit is een kwaliteitskeurmerk.
Interzorg levert alle zorg die u thuis nodig kunt hebben: huishoudelijke hulp, verzorging, verpleging, begeleiding en dagbesteding.
Huishoudelijke hulp
Wij leveren huishoudelijke hulp in de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Oss, Boekel, Bernheze, Landerd, Meierijstad (Veghel), Uden en ’s-Hertogenbosch (Rosmalen, Vinkel, Nuland).
Verzorging en verpleging
Wij leveren verzorging en verpleging in de gemeenten Nijmegen (m.u.v. Nijmegen-Noord), Wijchen (Wijchen), Beuningen (Beuningen), Oss, Bernheze, Landerd, Uden, Meierijstad (Veghel, Eerde, Erp Zijtaart) en ’s-Hertogenbosch (Rosmalen, Vinkel, Nuland).
Begeleiding
Wij leveren persoonlijke begeleiding in de gemeenten Oss, Bernheze, Boekel, Landerd en Uden.
Dagbesteding
Dagbesteding wordt aangeboden voor het werkgebied Oss en Bernheze.
Huishoudelijke hulp
Uw gemeente bepaalt of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp vanuit de wet Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Uw gemeente kan ook een tijdelijke regeling Hulp bij het Huishouden Toeslag (HHT) aanbieden. Dat is per gemeente afhankelijk.
Zodra uw aanvraag goedgekeurd is zal onze voorvrouw contact met u opnemen voor het maken van een afspraak voor een keukentafelgesprek (uitgezonderd de gemeente Uden, Nijmegen en Wijchen, daar voert de Wmo-consulent het keukentafelgesprek).
Advies en aanvraag van de hulp hoeven niet lang te duren, wij werken zonder wachtlijst. Heeft u snel hulp nodig, dan kan dat ook snel geregeld worden!
Verzorging en verpleging
Verpleging en verzorging kunt u direct bij Interzorg aanvragen. Hiervoor kunt u tijdens kantoortijden bellen naar nummer 088 44 40 500.
In uw wijk werkt een wijkverpleegkundige van Interzorg die de wijk goed kent. Deze wijkverpleegkundige maakt vervolgens een afspraak met u voor een huisbezoek om te bepalen of u aanspraak maakt op wijkverpleging vanuit de basisverzekering. Vervolgens brengt zij samen met u en uw mantelzorg uw problemen en vragen in kaart en maakt met u afspraken over de momenten waarop er verzorging en/of verpleging gegeven wordt. Samen met u kijkt de wijkverpleegkundige wat u of uw omgeving zelf kunt bijdragen aan het beantwoorden van uw zorgvraag. Alle afspraken worden vastgelegd in een zorgovereenkomst en/of in uw persoonlijk zorgdossier.
Kom ik na een operatie of opname in het ziekenhuis in aanmerking voor verzorging en/of verpleging?
Dat kan. Vaak wordt tijdens het verblijf in het ziekenhuis al met u gesproken over uw situatie thuis. Als de behandelend arts of verpleegkundige thuiszorg nodig acht dan zullen zij contact opnemen met de thuiszorg. U kunt hierbij aangeven thuiszorg van Interzorg te willen.
Begeleiding
Persoonlijke begeleiding valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo-consulent van uw gemeente of het sociaal wijkteam uit uw gemeente bepaalt of u hiervoor in aanmerking komt. U kunt hiervoor dus contact opnemen met de afdeling Wmo van uw gemeente. Indien de gemeente vaststelt dat u in aanmerking komt voor persoonlijke begeleiding kunt u telefonisch contact opnemen met Interzorg via 088 44 40 500.
Dagbesteding
Dagbesteding valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo consulent van uw gemeente of het sociaal wijkteam uit uw gemeente bepaalt of u hiervoor in aanmerking komt. U kunt hiervoor dus contact opnemen met de afdeling Wmo van uw gemeente. Indien de gemeente vaststelt dat u in aanmerking komt voor dagbesteding kunt u telefonisch contact opnemen met Interzorg via 088 44 40 500.
U kunt dan een beroep doen op de algemene bijstandswet of u kunt een extra aftrekpost bij de belastingaangifte opvoeren.
Wij vinden het belangrijk dat het duidelijk is voor de klant en de hulpverlener wat we met elkaar afspreken en wat we voor u doen. Het zorgdossier is een goed middel om afspraken vast te leggen en de voortgang van de hulpverlening te noteren.
Wij helpen u graag. U kunt Interzorg bereiken op 088 44 40 500. Afhankelijk van uw vraag en wensen laten wij een van onze wijkverpleegkundigen, voorvrouwen of de coördinator begeleiding contact met u opnemen.
Op werkenbij.interzorgthuiszorg.nl vind je onze openstaande vacatures en kun je solliciteren.
Staat je vraag er niet tussen?
Neem contact met ons op via info@interzorgthuiszorg.nl of 088 44 40 500.