Hulp bij het huishouden

Soms gaan de dingen niet meer zo makkelijk. Bijvoorbeeld als u herstelt na een operatie, bij ziekte of omdat u gewoon een dagje ouder wordt. Wij staan dan voor u klaar om u te helpen bij het huishouden. Voor even of voor langere tijd.

Onze hulp is van cliënt tot cliënt anders. Daarom maken we met iedere cliënt afspraken op maat. Samen doen we wat nodig is, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

We kijken daarbij vooral naar wat u zelf nog kunt, en waar mogelijk betrekken we de eventuele mantelzorger(s). Zo organiseren we de hulp bij het huishouden op een manier die past bij u en uw leven. Een geruststellend idee voor iedereen!

Verzorging en verpleging

Heeft u hulp nodig bij uw persoonlijke verzorging? Of  verplegende zorg, bijvoorbeeld vanwege een wond, een stoma, tijdelijk herstel na ziekenhuisopname of een handicap? Onze verzorgenden en verpleegkundigen bieden u vanuit een klein wijkteam persoonlijke en professionele zorg.

Ziekte, ouderdom, medicijngebruik: professionele hulp biedt uitkomst. Onze medewerkers zijn uitstekend vakinhoudelijk opgeleid, maar belangrijker nog: ze begrijpen uw situatie als geen ander. Bovendien schakelen ze adequaat met andere betrokkenen, zoals uw huisarts, uw behandelaar en eventuele mantelzorgers.

We bieden daarnaast zorg in situaties waarin deze nog meer nodig is dan anders. Nachtzorg en ondersteuning bij dementie bijvoorbeeld, maar ook zorg in de laatste fase van het leven. U kunt dan rekenen op vertrouwde hulp met extra kennis van zaken.

Hier leest u meer over wat u van de verpleging en verzorging thuis mag verwachten. 

Begeleiding

In sommige situaties is het plezierig als er iemand is die u een handje helpt bij het dagelijks leven. Onze gespecialiseerde medewerkers begrijpen uw situatie en bieden graag uitkomst.

Er kunnen tal van redenen zijn om persoonlijke begeleiding aan te vragen. De één heeft moeite met het vinden van het juiste dagritme, bij de ander gaat de administratie of de opvoeding misschien wat moeizaam. Maar denk ook aan lichamelijke of psychische problemen, een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenafwijking. 

Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Belangrijk daarbij is onze aanpak. We kijken namelijk vooral naar wat u wél kan. En waar mogelijk leren we u nieuwe vaardigheden aan, zodat u zoveel mogelijk zelf de regie houdt. Dat maakt het leven zoveel plezieriger!

Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan dagbesteding. Onze dagbesteding vindt plaats in het centrum van Oss en heeft een open karakter waarbij de vraag vanuit de cliënt leidend is.