Op 12 mei is een campagne gelanceerd, waarin iedereen iemand die in de zorg werkt in het middelpunt kan zetten, als blijk van waardering, een #dikkedankjewel! Deze campagne is gelanceerd op dinsdag 12 mei, de dag van de verpleging en verzorging.

Waarom?

Medewerkers in de ouderen-, gehandicapten- en thuiszorg blijven vaak relatief onzichtbaar, terwijl zij 365 dagen per jaar de boel draaiende houden. Een welgemeend bedankje voor hen, die dag in dag uit klaar staan voor kwetsbare en zieke mensen, is daarom zeker op zijn plaats. Via deze campagne heeft iedereen de mogelijkheid om iemand in het middelpunt te zetten en zo te bedanken.

Hoe werkt het?

Via www.dikkedankjewel.nl kan iedereen vanaf 12 mei een gepersonaliseerde video maken voor iemand die in de zorg werkt. Denk aan de verzorgende van je moeder, de thuiszorgmedewerker van je vader, de begeleider van je kind, je collega, een familielid of vriend. Vervolgens kan je deze video versturen via e-mail of WhatsApp, of delen via social media met de hashtag #dikkedankjewel.