Hulp bij het huishouden

Soms lukt het niet meer, als u herstelt na een ongeval bijvoorbeeld, bij ziekte of omdat u toch een dagje ouder wordt. Voor even, of voor langere tijd, onze medewerkers nemen u graag wat taken uit handen.

Begeleiding

Wanneer u moeite hebt met het dagelijkse ritme, structuur, administratie, opvoeding of het uitbreiden en onderhouden van uw sociale contacten door lichamelijke problemen en dementie, maar ook door psychische problemen, verslaving, een verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenafwijking kunnen wij u hierin ondersteunen en begeleiden.
Samen gaan we op zoek naar wat u nog wel kunt en leren wij u nieuwe vaardigheden om zelf weer regie te krijgen op uw dagelijks leven.
Wij werken binnen de ketenzorg nauw samen met andere disciplines, zodat de zorg goed op elkaar kan worden afgestemd. Onze specialistische medewerkers zijn deskundig en goed opgeleid om u op een voor u, prettige manier weer een zo aangenaam en zelfstandig mogelijk leven te laten leiden.

Persoonlijke verzorging

Hulp bij het opstaan, douchen, aankleden, tandenpoetsen, iedere ochtend of avond, of alleen in het weekend? Voor onze medewerkers is het belangrijk dat u zich prettig voelt.

Verpleging / verzorging

Bent u ziek, net ontslagen uit het ziekenhuis of heeft u een handicap? Verpleegkundigen en verzorgenden van Interzorg leveren vanuit een klein wijkteam persoonlijke en professionele zorg. Ze zijn uitstekend opgeleid én bijgeschoold op de laatste technieken.

Langdurige zorg

Interzorg levert nachtzorg en zorg in de laatste levensfase. Dat betekent dat zorgverleners vaak en lang bij u thuis zijn. Een goed contact en vertrouwen worden dan nog belangrijker.

Casemanagement dementie

Geheugenproblemen komen vaak voor en kunnen ervoor zorgen dat u niet meer mee kunt met de dingen van alledag. Het kan beangstigend zijn wanneer u merkt dat u herinneringen kwijt raakt. De huisarts of de wijkverpleging kan bij een niet-pluis gevoel of bij de diagnose dementie, de casemanagers dementie voor u inschakelen.

Wat doet een casemanager dementie?
Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en helpt keuzes te maken. Zij sluit aan bij uw vraag. De casemanager is goed op de hoogte van alle mogelijkheden in de regio. Zij biedt een luisterend oor en emotionele begeleiding aan de persoon met dementie en zijn of haar naaste. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven.

Kosten
Is er een indicatie gesteld door de wijkverpleegkundige, dan wordt casemanagement dementie vergoed door de zorgverzekeraar (Zvw). Heeft de cliënt een indicatie vanuit het CIZ, dan wordt casemanagement vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over dementie, dan kunt u contact opnemen met uw huisarts, de wijkverpleegkundige of rechtstreeks met de casemanagers zelf.